Okos Lenovo karkötő

TERMÉKLEÍRÁS


A Lenovo okoskarkötője egy viszonylag méretes, 0.87 colos monokróm OLED kijelzőt kapott, ami számos információt meg tud jeleníteni az időn kívül, hiszen a fitneszadatokat és az értesítéseket is jelzi, így nem maradunk le a fontos hívásokról, SMS-ekről és egyéb üzenetekről, történésekről.

Az aktivitás mérése mellett a Lenovo okoskarkötő monitorozza az alvásunkat, van benne mozgásemlékeztető, és ébresztő is, ráadásul kapunk egy úgynevezett “Anti-sleep” funkciót, ami igyekszik megakadályozni, hogy esetleg elaludjunk vezetés közben.

Kompatibilis Android és iOS készülékekkel is, valamint vízálló az IP67-es tanúsítvány szerint. A 60 mAh-s akkulátor a szíj levétele után tölthető, és a kütyüt közvetlenül tudjuk USB portra csatlakoztatni. Nem utolsó sorban legalább egy hetet kibír a készülék egy töltéssel.


TULAJDONSÁGOK


● Segít nyomon követni a fitness-életmódodat, beleértve az alvást, vagy akár a kalóriákat

● Emlékeztető hívásokra, SMS-ekre, értesítésekre, tárgyalásokra

● Legtutibb kijelző, mely 0,87 hüvelyk, ami elég nagy ahhoz, hogy egy pillantásra lásd a számodra lényeges infókat

● Teljes mértékben vízálló, így még akár a strandon, vagy az uszodában is hasznos társad


Márka: Lenovo

Bluetooth verzió: Bluetooth 4.2

Vízálló: Igen

IP cím: IP67

Képernyő típusa: OLED

Üzemmód: érintőképernyő

Kompatibilis operációs rendszer: Android, IOS

Kompatibilitás: Android 4.4 vagy újabb, iOS 8.0 vagy újabb

Akkumulátor kapacitása: 60mAh

Funkciók: Ébresztőóra, Hívás emlékeztető, Dátum, Távolsági felvétel, Üzenet, Alkalmazás értesítése, Pedometer, Ülő emlékeztető, Alváskezelés, SMS emlékeztető, Idő, USB csatlakozó

Értesítési típus: Facebook, Twitter, Wechat

Riasztási típus: Rezgés

A tárcsa alakja: téglalap

Anyaga: műanyag

Sáv anyaga: TPE

Kijelzőméret: 0,87 hüvelyk

Szélesség: 1,6 x 21 cm

Hordozható hossz: 22 - 29.5cm

Tömege: 0,0200 kg


A csomag tartalma

1 x HX06 intelligens karkötő

1 x többnyelvű felhasználói kézikönyvTERMÉKTESZT


Egy letisztult fekete kis ékszeres doboz nézett velem farkasszemet az asztalon. Elől csak szimplán egy felirat található, „Lenovo”. A dobozka hátulján találunk némi információt a készülékről pár gyári adattal. 
Felnyitva a fedelet, egy tejszínű átlátszó zacskóban lapul maga a karkötő, a hozzá tartozó szilikon szíjjal már össze van párosítva, az elejét egy egyszerű fólia védi a karcoktól. Alatta található egy kezelési útmutató, melyben szerencsére értelmezhető angol nyelv is van, nem csak kínai karakterek sorozatával találjuk magunkat szemben. A belső részen van még egy kis elhatárolt rész, kíváncsian nyitottam fel, hátha valami kis plusz kiegészítő lapul alatta.


Közelebbről megnézve az órát, mert végül is az, még ha karkötőforma is, egyből kerestem rajta egy csatlakozási pontot a töltőhöz, egy kis keresgélés után megtaláltam a felhasználói utasításban, hogy az óra szíjját le kell szedni hozzá, és direktben lehet csatlakoztatni egy 5V-os 1A teljesítményű USB adapterhez.
Maga az agy tégla formájú, alul és fölül látható egy-egy kis csonk. A felsőnek azon kívül semmi funkciója, hogy a szíj ide csatlakozik bele, az alsó kinézetre ugyanolyan, ám ha megfordítjuk, akkor fedi fel magát a négy darab érintkező rész, amin keresztül tudjuk tölteni.


A NAGY PRÓBA


Az útmutatóban találunk egy QR kódot, amivel pillanatok alatt le tudjuk tölteni a Lenovo Healthy programját, ami egyaránt elérhető Android és IOS platformra is. Egyből bejelentkezést kér az app, akár kezdhetünk egy új fiók regisztrálásával, vagy csak szimplán egybekapcsolhatjuk a már meglévő WeChat, Twitter vagy Facebook felhasználói fiókunkkal.

A fitband előlapján mindössze egy érintésérzékeny gomb található, ezzel tudunk navigálni a menüjében. Az első menüpont maga az óra számlapja, középen nagy betűkkel látható az idő, alatta írja ki a dátumot és az adott napot. A felső részen látható az akkumulátor töltöttségi állapota és jobbra mellette pedig látható, hogy Bluetooth kapcsolat aktív-e vagy sem. Ha rá bökünk a kis érzékelő részre a következő menüpontnál jelenik meg a lépésszám, tovább kattintva pedig a megtett táv, elégetett kalóriák száma és már máris visszatértünk az óra számlapjához.

Miután bejelentkeztünk az applikációba, egy rendkívül letisztult, egyszerű és átlátható program tárul elénk. Középen mutatja a napi összes megtett lépést, ha jobbra elhúzzuk lapozó mozdulattal, akkor elénk tárul az előző éjszakai alvásunk adatai, hogy mennyit aludtunk, ebből mennyi volt a mély és könnyű alvás, valamint meddig tartott az ébredés fázisa.

A fő oldalon balra fent találunk egy kis diagramm jelecskét, erre rábökve tárul elénk a menü, melyben összegezve láthatjuk az előző napi mérés adatok a lépéseinkről. Pár hónapra visszamenőleg tekinthetjük meg az adatokat, napi, heti vagy havi leosztásban. Jobbra fent található egy social média megosztó gomb, mert hát ugye, ami nem lett kiposztolva az nem is történt meg, így erre is van lehetőségünk. Ugyanezen rész alatt található egy kis hold jelecske a plusz és mínuszjelek között, amivel átválthatunk az alvás adatokra, a leosztás ugyanaz szinte, mint a lépéseknél.


Visszalépve a fő menüben a napi számláló mellett található egy kis futó ember piktogram melyre bökve tudjuk elindítani a futásunk nyomon követését, ugyan nem rendelkezik beépített GPS-el, de a telefonunkkal kommunikálva tudja azt használni Bluetooth-on keresztül. A már okoskarkötőktől megszokott módon meg tudjuk nézni, hogy merre futottunk, mennyi ideig, mekkora távot, és ezeket el is menti egy listába. 


A fő képernyőnk jobb felső sarkában rábökve a jelecskére találjuk magunkat a beállítások menüjében. Az első menüpontban találjuk meg a Lenovo Healthy fiókunk adatait, alatta a HX06 beállításait, és itt is írja ki az akkumulátor százalékos állapotát. Belépbe ebbe a menübe, állíthatjuk be a cél emlékeztetőt, telefon keresést, viselési módot, alkalmazások értesítését, mozgásemlékeztetőt. Például van benne hívás, sms, e-mail, Facebook, Insta. A csevegőkből Wechat, QQ, Twitter, WhatsApp, LINE, Skype választható. Tovább böngészve a beállításokban találjuk még a kijelzési mód kiválasztását, lehet jobb és bal vízszintben valamint függőlegesen kiíratni a tartalmat az óra kijelzőjén. Van itt még nekünk vibráció erősség beállítás, ébresztő beállítás valamint firmware frissítés és leválasztás.


Visszább lépve a menüben van még lehetőségünk okos mérleggel összepárosítani az eszközt. Alább tudjuk még beállítani a mértékegységet, WeChat accounttal történő összekapcsolást, a keleti régiókban ez a trendi. Kicsit alább helyezkedik el a súgó, névjegy, és a személyes adatok kezelési, ahol tudjuk törölni az összes eddigi adatainkat a Lenovo Security Server-ről.

A beépített akkumulátor 60mAh kapacitású, egy-másfél hetet bírt ki. Garantáltan kibír például egy fürdést este, komoly úszást. 

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
    Rossz           Jó

Okos Lenovo karkötő

  • Cikkszám: OC03
  • Elérhető: Raktáron
  • 17,990 Ft
  • 7,990 Ft