Bluetooth kontroller telefonhoz

Termékelírás


Napjainkra szinte teljesen kiszorították a mobiltelefonos játékok a kézi konzolos készülékeket. Az érintőkijelzős játékok újfajta játékélményt és egyben újfajta irányítást is jelentenek. Vannak azonban olyan játékok, amiknek az irányítása sokkal jobb volt a klasszikus joystickokkal, így ezeknél romlik a játékélmény (pl. autós, repülős és mászkálós játékoknál). Ezt az hiányt pótolni jelentek meg a mobiltelefont befogadni képes játékvezérlők. Ezek a játékvezérlők jellemzően bluetooth-on keresztül kapcsolódnak a telefonhoz és ugyanazt az élményt adják vissza, mint a kézi konzolok ötvözve a mobiltelefon szabadságával. A másik felhasználási területük a virtuális valóság ahol a mobiltelefont a szemüvegbe téve elveszítjük a játék kezelhetőségének nagy részét. Bár a telefon mozgatásával is lehet minimális vezérlést a játékba vinni, de ez nehézkes és ismét csak a játék élményt rontja. Ezekre a problémákra nyújt megoldást a most bemutatandó játékkonzol tartó.


Termékteszt


Kicsomagolás


A termék egy kellemes minőségű, fehér-piros kartonban érkezik, oldalain pár kép, néhány kínai, illetve angol felirat és a gyártó neve virít. A kontrollert egy műanyag tartóban találjuk. Összesen egy, körülbelül 1 méter hosszúságú USB-micro USB vezetéket kapunk mellé kis műanyag zacskóba csomagolva, és egy összehajtogatott papírt, amely az előbb említett két nyelven tájékoztat bennünket a termék használatának módjáról. Ez meglehetősen informatív, így nem kellett az interneten bogarászni pontosabb használati instrukciókért.


Maga a kontroller erőteljesen hajaz az Xbox 360 mellé adott játékvezérlőre, a kiosztása legalábbis ugyanaz, leszámítva a home-, illetve öt, médiaverzérlésre alkalmas szürke gombot a jobb oldali joystick mellett, ezek ugyanis csak az Ípega termékén találhatók meg, mint ahogy a kihajtható telefontartó rész is. Ez a rész teleszkóposan állítható, 6 inch-ig szinte biztosan minden készülék belefér.A telefontartó alatt található 4 állapotjelző LED, a micro USB csatlakozó, illetve a be- és kikapcsoló pöcök. Minőség terén úgy gondolom, még az eredeti Xbox-os kontroller mellé téve is megállja a helyét. A megszokott kialakításnak köszönhetően minden kézre esik, a plusz gombok sincsenek útban, viszont az USB-aljzat alulra került, de ez is maximum töltés közben, vagy számítógéphez kötve lehet kényelmetlen.


Tesztüzeme


A terméket összesen négyféle módban használhatjuk attól függően, hogy bekapcsolás után melyik gombokat tartjuk lenyomva. A „HID mode”-nak hívják azt az állapotot, aminek segítségével az Xbox kontrollerhez hasonlóan irányíthatunk egy Androidos készüléket, Bluetooth-on keresztül, vagy egy Windows-alapú számítógépet USB-vezeték vagy Bluetooth segítségével. Windows alatt csak ezt az egy lehetőséget választhatjuk, de Android esetén még két másik lehetőségünk is marad, a módok közt kapcsolódás után is szabadon válthatunk.

Az egyikben billentyűzetként viselkedik a kontroller, a másikban az egér irányítására van lehetőségünk. Ezek a funkciók szinte tökéletesen működnek. Az IOS-t használó mobil gamerekre is gondoltak, egy külön módot kaptak, ők viszont a többit elméletileg nem tudják használni. Ez utóbbi tényt sajnos nem volt lehetőségem megvizsgálni, viszont biztosan rendesen működik a kontroller ezen a rendszeren is, hiszen – mint már feljebb említettem – az Ípega az Apple által is ellenőrzött gyártók sorába tartozik.

A kontroller töltés közben is használható, a hatótávolság 6-8 méter Bluetooth-on keresztül. Bár ezt a fajta távirányítót már egészen sok játék támogatja, ennek ellenére a használati utasítás tartalmaz egy QR-kódot, melynek segítségével egy Android rendszerű telefonra készített alkalmazást – a Chick Simulatort – tölthetjük le. Ez egy emulátor, ami teljes mértékben kompatibilis ezzel a kontrollerrel. Ha egy kis retro élményre vágyunk, érdemes ezt is kipróbálni. Többek között a Super Mario Bros is megtalálható itt, sok régi játékkal egyetemben.Összegzés

Összességében egy minőségi kialakítású és funkcionalitású kontrollert kapunk a pénzünkért. Teljes mértékben megállja a helyét, és erősen ajánlott egy ilyen készülék beszerzése hiszen  a célnak tökéletesen megfelel.

Videó


Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
    Rossz           Jó

Bluetooth kontroller telefonhoz

  • Cikkszám: OC09
  • Elérhető: Raktáron
  • 22,490 Ft
  • 9,990 Ft