Bluetooth kontroller telefonhoz és tablethez

Termékleírás


Manapság már nem ritka, ha valakinek többféle mobil eszköz kell a boldogsághoz. Az okostelefon már alapvetés, de gyakran még egy tablet is figyel a táskánkban. Ha viszont úgy igazándiból játszani szeretnénk, valamivel túllépve a legegyszerűbb, kijelzőtapogatós típusoktól, jöhet a késztetés egy sokadik kütyü, például egy kézi játékkonzol megvásárlására. Ha viszont nincs annyi pénzünk, hogy egy ilyen extrát is megengedjünk magunknak, csinálhatunk konzolt akár meglévő eszközeinkből is egy tízezer forintot alig meghaladó kiegészítővel.


Termékteszt


Megérkezett hozzánk a Ipega nevű Bluetooth kontroller, amelynek egyszerű és nagyszerű tulajdonsága az, hogy meglévő telefonunkat, vagy tabletünket ruházhatjuk fel konzolos irányítási képességekkel. A kontroller egyben egy keret, amelybe egy hátul rögzíthető, teleszkópos rendszer segítségével könnyen bepattinthatjuk a mobilt, vagy tabletet – mi 5 és 6 hüvelykes telefonnal, valamint 8 hüvelykes tablettel próbálgattuk, de 5 és 10 hüvelyk között gyakorlatilag bármit “megeszik”. A jól rögzített eszköz nem lötyög, a kontrollerrel felruházott új “konzolunk” egységes, stabil érzetet ad.
A fizikai csatlakoztatás után következett az “agyak” összekapcsolása. A Bluetooth-szal kommunikáló eszközt a legtöbb tablet és telefon azonnal felismerte. Minden Android és iOS rendszerű telefont és tabletet rá tudtuk venni a közös munkára. A telepítés során végül az segített, hogy teljesen ignoráltuk a furcsa instrukciókat és az abban található QR kód alatti szoftvert. Ehelyett elég megnyomni a kontroller “home” gombját a szinkronizálás megkezdéséhez, majd ugyanezt a gombot az X gombbal együtt nyomva tartani. Innentől a rendszer natív módon felismeri a kontrollert, amivel a játékokon kívül a menüben is bogarászhatunk, ha épp ehhez tartja kedvünk.Elfelejthetjük a virtuális gombsorok nyomkodását, vagy a kijelzőre rajzolt mű-joystickek tapogatását, hiszen a kiegészítőn annyiféle gomb és pöcök található, amivel szinte bármilyen vezérlést kiválthatunk.


A kontroller apró joystickjei érzésre valahol a PlayStation 3 lazább játékvezérlőjéhez állnak közelebb az Xbox 360 “pattogósabb” érzetéhez képest, és gyorsan elsajátítható a megfelelő használatuk. Ugyanígy a különféle gombok, még a mutatóujjhoz eső triggerek is gyorsan reagálnak, kényelmesek. A kontroller maga kifejezetten könnyű, ezért nem ad hozzá sokat egy nehezebb tablet tömegéhez sem. Más vezérlőknél néhol tapasztalható némi késés a gombok lenyomása és a kijelzőn látható akció között, de a gyors Bluetooth kapcsolat itt semmi ilyesmit nem produkált.

Összegzés

Bár minden játéknál megoldott az irányítás a telefonon keresztül, még is nagyot tud dobni a játék élményen egy ilyen eszköz. Kapni kisebb, olcsóbb modelleket is, mindenki ki tudja választani hogy neki melyik jó és melyik célszerű. Az iPega márka számomra ismeretlen volt, de nagyon meg vagyok elégedve vele. Jó minőség, kényelmes fogás és kiosztás, univerzális befogadó méret, könnyű beüzemelés


Videó


Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
    Rossz           Jó

Bluetooth kontroller telefonhoz és tablethez

  • Cikkszám: OC10
  • Elérhető: Raktáron
  • 24,490 Ft
  • 10,990 Ft